FAQ

FAQ

Hvornår kan man begynde at træne med sin hvalp?

Når man har fået sin lille hvalp, anbefaler vi, at man de første to uger vænner hvalpen til familien og de nye omgivelser.


Hvad skal man have med den første dag til træning?

Medbring små lækre godbidder, en blød bold med snor, vaccinationspapirer og forsikringspapirer.


Er der noget specielt udstyr, man skal anskaffe sig?

Line: Det er godt at have en line uden ringe og karabinhager. Dette skyldes, at det kan genere hunden, og den kan hænge fast. Endvidere bør du til sportræning investere i en sporline på ca. 3-5 m. Her kan anbefales et stykke bomuldstov samt en karabinhage købt på byggemarkedet.


Apportbuk: Det er en god ting at have sin egen apport. Ellers kan du heller ikke øve dig hjemme.

 

Halsbånd:Det er meget forskelligt, hvad folk bruger. Nogle bruger almindeligt læderhalsbånd, andre bruger seler, men vi anbefaler et kædehalsbånd med ovale led, da de kædehalsbånd med sammensatte led knækker hårene af ved brug. Det skal i den forbindelse nævnes, at vi ikke bruger at have halsbåndet i ”kvæler”. I klubhuset kan du købe en "Dankæde", som koster 200,00 kr. Den kan byttes for 10 kr. pr. gang efterhånden som hunden vokser.


 

Godbidder:

Som tidligere nævnt, skal du virkelig have det lækre kræs med til hunden, når du er til træning. Der er så meget spændende på pladsen, som din hund gerne vil se på og snuse til (andre hunde, mange mennesker, nye dufte osv.). Alt det skal du konkurrere med. Derfor er det vigtigt, at belønningen, for at hunden lukker alt det ude og koncentrerer sig om dig, skal være i top.

 


Bold eller andet legetøj, hunden er glad for:

I starten, når hvalpen er lille, er det bedst at bruge godbidder som belønning.

 

Hvis din hund ikke er specielt madglad, kan du vælge at bruge noget andet, den er helt vild med. Det er også muligt at skifte mellem bold og godbidder. Det er sådan, at mad ”dæmper” hunden og legetøj ”hidser” hunden op. Dvs. at har du en hund som kører højt, er det en god ide at bruge godbidder, og er hunden lidt sløv, er det en god ide at bruge bold med snor el. lign. Det er bedst at bruge en blød bold, mens hvalpen er lille.


Må jeg komme og træne, når min tæve er i løbetid?
I starten og slutningen af løbetiden, må man gerne komme og træne, men man skal vise fornødent hensyn.
Dvs. det er bedst at holde sig ude i siden, ikke gå tværs over træningspladsen og vente med gr. C til sidst.
Når tæven er højløbsk er det bedst at holde den hjemme.
 

Hvor kan jeg se referater fra bestyrelsesmøder?
Referaterne står i en mappe i reolen i klubhuset.

Jeg har en hvid schweizisk hyrdehund. Kan jeg træne med den hos jer?

Nej, desværre. Schæferhundeklubben i Haderslev er kun for schæferhunde - stockhårede og langstockhårede.Schæferhundeklubben kreds 38 - Haderslev - Christen Kolds Vej 6100 Haderslev